ŠERMUKŠNIŲ UOGIENĖ
Ingridientai:1 kg uogų,
1 kg cukraus,
2 stiklinės vandens.
Gaminimas
Geriausia šermukšnių uogas skinti po pirmųjų šalnų. Nuplautas užpilame šaltu vandeniu ir kaitiname iki virimo. Pakeičiame vandenį ir dar 2-3 kartus paviriname, kad uogos prarastų kartumą. Iš cukraus ir vandens išverdame sirupą, į jį suberiame uogas ir laikome 12 valandų, po to verdame 15-20 minučių vis nugraibydami putas. Išvirtą atvėsusią uogienę supilstome į paruoštus stiklainius ir sandariai uždarome.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!