SALSA (aštrus padažas)
Patiekalo šalis: Čilė
Sudėtingumas: 2
Ingridientai:
2 vidutinio dydžio pomidorų, 1/3 vidutinio dydžio svogūno, 1 laiškinio svogūno, 1 valgomo šaukšto šviežių kalendros lapelių, žiupsnelio druskos.
Gaminimas:
Nulupkite ir supjaustykite pomidorus (skiltelių dydis priklauso savo nuožiūra - kokio tik norite). Tuomet supjaustykite svogūną labai smulkiais gabalėliais (mažesniais nei pomidorą). Laiškinį svogųną supjaustyti maždaug 1 cm ilgio gabalėlius ir galiausiai susmulkinti kalaindrą. Viską supilkite į vieną indą ir sumaišykite. Prieš valgydami palaikykite bent kelias minutes, kad skoniai susimaišytų tarpusavyje.
Visus kiekius galima keisti pagal norimą skonį. Taip pat galima pridėti šiuos ingridientus:
1 šviežaus čsnako skiltelę (gerai susmulkintą)
1-2 arbatinį šaukstelį citrinos sulčių
1-2 arbatinius šaukštelius acto
1-2 Serrano čili pipirus
1/2 vieną prinokusį, šviežią mango (nuluptą ir susmulkintą)
1 prinokusį persiką (nuluptą, ir susmulkintą)
1/4 skardinės juodųjų pupelių
1/2 skardinės susmulkintų ananasų
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!