Ryžių tortas

Ingridientai:
Tešlai:

200 g rupių kvietinių miltų;
1 nubrauktas arb. š. kepimo miltelių;
80 g medaus;
Žiupsnelis druskos;
½ arb. š. maltos vanilės;
1 kiaušinis;
4 valg. š. sviesto arba margarino;
Riebalų formai patepti;
500 g džiovintų žirnių (kad pagrindas iškeptų lygus).

Įdarui:

250 g pieniškų ryžių;
500 ml pieno;
500 ml grietinėlės;
Žiupsnelis druskos;
2 arb. š. maltos vanilės;
4 kiaušiniai;
200 g medaus;
1 citrinos sultys;
500 g varškės;
1 pak. vanilinio pudingo miltelių;
Plaktos grietinėlės, įvairių konservuotų vaisių arba uogų papuošimui.
Gaminimas
Tešlai skirtus miltus sumaišyti su kepimo milteliais, persijoti ant lentos ir kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį įberti druską, vanilę, įmušti kiaušinį bei sudėti medų. Sviesto arba margarino gabalėlius išdėlioti įdubimo pakraščiuose. Pradedant nuo išorės, viską suminkyti į vientisą masė. Tešlą suvynioti į plėvelę ir 30 min. laikyti šaldytuve.

Įdarui skirtus ryžius užvirinti pieno ir grietinėlės mišinyje. Įberti druskos ir juos brinkinti ant mažos ugnies. Ataušinti. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir kartu su medumi išplakti iki purios masės. Ją sumaišyti su varške, citrinų sultimis bei pudingo milteliais ir sudėti į ryžių košę. Baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į įdaro masę.

Orkaitę įkaitinti iki 175°C temperatūros. Tešlą iškočioti ant 26-28 cm skersmens torto formos dugno ir subadyti šakute. Iš pergamentinio popieriaus iškirpti torto formos dugno dydžio apskritimą, jį dėti ant tešlos ir suberti žirnius- taip torto pagrindas iškeps lygus. Kepti orkaitėje apie 10 min. Nuimti pergamentinį popierių kartu su žirniais.

Įdarą paskirstyti ant apkepusios tešlos ir dėti atgal į orkaitę. Kepti dar 60-70 min. Prieš patiekiant galima puošti įvairiais konservuotais vaisiais ar uogomis bei plakta grietinėle.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!