Rizotas su šampanu ir kalendra

Ingridientai:
4 porcijoms:

60 g sviesto;
1 smulkiai supjaustytas didelis svogūnas;
350 g rizoto ryžių;
200 ml šampano;
3 stiklinės (750 ml) verdančio vištienos sultinio;
Druska ir ką tik sumalti juodieji pipirai;
2 šaukštai susmukintų kalendrų;
60 g drožlėmis supjaustyto parmezano (Parmigiano Reggiano) sūrio.
Gaminimas
Ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje ištirpdykite 2 šaukštus sviesto. Sudėkite svogūnus ir pakepinkite, kol pasidarys permatomi (3-4 min.). Suberkite ryžius ir pakepinkite 2 min. Supilkite šampaną ir kaitinkite, kol išgaruos (apie 5 min.). Maišant, kad susigertų, dalimis pilkite sultinį (po ½ stiklinės), kol suminkštės ryžiai (15-18 min.). Pagardinkite druska bei pipirais. Nuimkite nuo ugnies. Įmaišykite likusį sviestą. Uždenkite ir palikite 1 min. Apibarstykite kalendra, parmezanu ir patiekite karštą.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!