Rizotas su šampanu ir kalendra

Ingridientai:
4 porcijoms:

60 g sviesto;
1 smulkiai supjaustytas didelis svogūnas;
350 g rizoto ryžių;
200 ml šampano;
3 stiklinės (750 ml) verdančio vištienos sultinio;
Druska ir ką tik sumalti juodieji pipirai;
2 šaukštai susmukintų kalendrų;
60 g drožlėmis supjaustyto parmezano (Parmigiano Reggiano) sūrio.
Gaminimas
Ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje ištirpdykite 2 šaukštus sviesto. Sudėkite svogūnus ir pakepinkite, kol pasidarys permatomi (3-4 min.). Suberkite ryžius ir pakepinkite 2 min. Supilkite šampaną ir kaitinkite, kol išgaruos (apie 5 min.). Maišant, kad susigertų, dalimis pilkite sultinį (po ½ stiklinės), kol suminkštės ryžiai (15-18 min.). Pagardinkite druska bei pipirais. Nuimkite nuo ugnies. Įmaišykite likusį sviestą. Uždenkite ir palikite 1 min. Apibarstykite kalendra, parmezanu ir patiekite karštą.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!