Rizotas su kriaušėmis ir ožkos sūriu

Ingridientai:
4 porcijoms:

3 didelės prisirpusios kriaušės;
125 ml sauso baltojo vyno;
2 valg. š. sviesto;
1 susmulkinta česnako skiltelė;
350 g rizoto ryžių;
3 stiklinės (750 ml) verdančio daržovių sultinio;
Druska ir ką tik sumalti juodieji pipirai;
250 g šviežio riebaus ožkos pieno sūrio;
2 šaukštai sukapoto cukruoto imbiero;
Šiek tiek šviežio mairūno.
Gaminimas
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Supjaustykite vieną kriaušę į keturias dalis, išimkite šerdį. Supjaustykite labai plonais griežinėliais ir sudėkite ant kepimo skardos išklotos kepimo popieriumi. Kepkite, karts nuo karto apversdami, kol griežinėliai išdžius (15-20 min.). Išimkite iš orkaitės ir padėkite į šalį vėlesniam naudojimui.

Išimkite šerdis iš likusių kriaušių. Kriaušes sukapokite gabalėliais. Supilkite vyną į nedidelį prikaistuvį ir kaitinkite ant žemos ugnies, kol užvirs. Po to pakaitinkite dar 10 min.

Ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje ištirpdykite sviestą. Sudėkite česnakus ir pakepinkite, kol pasidarys permatomi (3-4 min.). Suberkite ryžius ir pakepkite 2 min. Supilkite karštą vyną ir kaitinkite, kol išgaruos (apie 2-3 min.). Įpilkite ½ stiklinės (125 ml) sultinio ir pakaitinkite, kol susigers. Sudėkite sukapotas kriaušes ir viską gerai sumaišykite. Maišant, kad susigertų dalimis po ½ stiklinės pilkite sultinį, kol suminkštės ryžiai (15-18 min.). Pagardinkite druska bei pipirais. Nukelkite nuo ugnies.

Įmaišykite ožkos sūrį ir imbierą. Uždenkite ir palikite 2 min. Ant viršaus sudėkite keptas kriaušes. Patiekalą apibarstykite mairūno lapeliais ir patiekite karštą.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!