Riešutinis keksas
Ingridientai:175 g sviesto,
150 g cukraus,
l50 g miltų,
50 g krakmolo,
3 kiaušiniai,
250 g riešutų,
2 citrinos,
1-1,5 šaukštelio kepimo miltelių,
miltinio ir vanilinio cukraus.
Gaminimas
Sviestą išsukti su cukrumi iki vienalytės masės, sudėti smulkiai kapotus riešutus, išplaktus su vaniliniu cukrumi, kiaušiniais, įspausti citrinos sultis, įtarkuoti žievelę. Po truputį sijoti miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Išsuktą tešlą sukrėsti į paruoštą kepimo formą.
Kepti 180-200° C orkaitėje, 40-50 min.
Atvėsusį keksą puošti citrinos sulčių ir miltinio cukraus glajumi, riešutais.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!