Pyragėliai su mascarpone ir braškėmis

Ingridientai:
10 pyragėlių:

450 g šaldytos (arba šviežios) bemielės sluoksniuotos tešlos (10 lakštų);
2 kiaušiniai;
250 g mascarpone sūrio;
250 g varškės;
80 g cukraus;
Citrinų sulčių;
400 g šviežių braškių;
Cukraus granulių papuošimui.
Gaminimas
Jei naudojate šaldytą tešlą, tuomet sluoksniuotos tešlos kvadratus atšildyti. Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Kiaušinius išplakti ir jais aptepti tešlos kvadratus. Juos sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepti 15-20 min. Ataušinti ir kiekvieną kvadratą labai aštriu peiliu perpjauti skersai.

Mascarpone sūrį, varškę, cukrų ir citrinų sultis sumaišyti į vientisos konsistencijos kremą. Braškes nuvalyti, nuplauti ir perpjauti į keturias dalis. Keletą braškių palikti papuošimui, o kitas atsargiai įmaišyti į kremą. Juo aptepti apatinius tešlos lakštus (kad gražiau atrodytų galima naudoti konditerinį švirkštą), o ant viršaus uždėti kitus. Puošti į keturias dalis supjaustytomis braškėmis bei cukraus granulėmis. Kad kremas gražiau atrodytų ir būtų standesnis, pyragėlius prieš patiekiant 10 min. palaikyti šaldytuve.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!