Pyragėliai su agrastais ir kiviais

Ingridientai:
6 vidutinio dydžio pyragėliams:

Tešlai:

300 g miltų;
30 g mielių;
2 valg. š. cukraus;
150 ml drungno pieno;
40 g grietinės;
6 valg. š. aliejaus;
Žiupsnelis druskos.

Įdarui:

250 ml pieno;
½ pak. vanilinio pudingo miltelių;
1 valg. š. cukraus;
85 g grietinės;
150 g agrastų;
4 kiviai.
Gaminimas
Miltus persijoti į dubenėlį ir kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį suberti sutrupintas mieles ir iš trupučio cukraus, pieno bei miltų paruošti įmaišalą. Jį 15 min. laikyti šiltai, kad pakiltų. Tuomet supilti grietinę, aliejų, suberti druską ir suminkyti vientisą tešlą. Ją 20 min. laikyti šiltoje vietoje, kad pakiltų.

Įdarui iš pieno, cukraus bei pudingo miltelių išvirti pudingą. Įmaišyti grietinę ir viską ataušinti retkarčiais pamaišant. Agrastus nuplauti ir padėti, kad nuvarvėtų skystis. Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Tešlą padalyti į 6 dalis. Iš jų iškočioti šešis 12 cm skersmens apskritimus. Suformuoti kiek storesnius kraštus.

Apskritimus dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Ant tešlos pirmiausia tepti pudingo kremą, paskui į viduriuką dėti agrastus. Pyragėlius kepti orkaitėje apie 25 min. Iškepusius pyragėlius išimti iš orkaitės ir kiek pravėsinti. Kivius nulupti, perpjauti išilgai ir supjaustyti griežinėliais. Tada įsmeigti į pudingą pyragėlių kraštuose. Pyragėlius patiekti šiltus.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!