Pyragas su riešutais

Ingridientai:
225 g juodojo šokolado,
100 g sviesto,
150 g cukraus pudros,
150 g rudojo cukraus,
2 kiaušiniai,
šaukštelis vanilės esencijos,
150 g miltų,
50 g riešutų: žemės, graikinių arba anakardžių.
Gaminimas
Nedideliame inde, įstatytame į karšto vandens vonelę, ištirpinti 125 g šokolado. Sudėti sviestą ir maišyti, kol jis visiškai ištirps. Nukelti nuo ugnies ir atvėsinti.

Cukraus pudrą persijoti ir išmaišius su ruduoju cukrumi suberti į tirpintą šokoladą. Vieną po kito įmušti kiaušinius, įpilti vanilės esencijos ir gerai išmaišyti.

Miltus persijoti ir suberti į šokolado masę. Išmaišyti, kad neliktų gumuliukų. Riešutus susmulkinti ir kartu su likusiu trupintu šokoladu sudėti į tešlą. Ją gerai išmaišyti ir sukrėsti į riebalais pateptą bei miltais pabarstytą kepimo skardą.

Kepti iki 160°C įkaitintoje orkaitėje 20-25 min. Išimti, atvėsinti ir supjaustyti gabaliukais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!