Pyragas su riešutais
Ingridientai:225 g juodojo šokolado,
100 g sviesto,
150 g cukraus pudros,
150 g rudojo cukraus,
2 kiaušiniai,
šaukštelis vanilės esencijos,
150 g miltų,
50 g riešutų: žemės, graikinių arba anakardžių.
Gaminimas
Nedideliame inde, įstatytame į karšto vandens vonelę, ištirpinti 125 g šokolado. Sudėti sviestą ir maišyti, kol jis visiškai ištirps. Nukelti nuo ugnies ir atvėsinti.
Cukraus pudrą persijoti ir išmaišius su ruduoju cukrumi suberti į tirpintą šokoladą. Vieną po kito įmušti kiaušinius, įpilti vanilės esencijos ir gerai išmaišyti.
Miltus persijoti ir suberti į šokolado masę. Išmaišyti, kad neliktų gumuliukų. Riešutus susmulkinti ir kartu su likusiu trupintu šokoladu sudėti į tešlą. Ją gerai išmaišyti ir sukrėsti į riebalais pateptą bei miltais pabarstytą kepimo skardą.
Kepti iki 160°C įkaitintoje orkaitėje 20-25 min. Išimti, atvėsinti ir supjaustyti gabaliukais.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!