Pyragaičiai "Triufeliai"
Ingridientai:Tešlai:
3 kiaušinių baltymai,
125 g cukraus,
200 g maltų migdolų,
50 g miltų.
Įdarui:
150 g tamsaus šokolado,
2 valg. šaukšt. konjako,
3 kiaušinių tryniai,
125 g sviesto,
100 g cukraus pudros.
Glajui:
200 g tamsaus šokolado,
1 arbat. šaukšt. sviesto,
1 arbat. šaukšt. konjako.
Gaminimas
Baltymus išplakite po truputį berdami cukrų. Plakite, kol ištirps cukraus kruopelės. Maltus migdolus sumaišykite su miltais, suberkite į baltymų putas ir lengvai išmaišykite. Tešlą sukrėskite į konditerinį maišelį su plačiu lygiu antgaliu. Ant skardos, išklotos sviestiniu popieriumi, išspauskite 4 cm skersmens paplotėlius.
Kepkite 15-20 min. 200 laipsnių temperatūros elektrinėje orkaitėje (dujinėje-III padala). Iškepusius paplotėlius ataušinkite padėję ant grotelių. Šokoladą įdarui sulaužykite gabalėliais ir, sudėję į nedidelį dubenėlį, supilkite konjaką. Dubenėlį statykite į karšto vandens vonelę ir šokoladą maišykite, kol šis išsilydis.
Dubenėlį išimkite iš vandens vonelės. Į skystą šokoladą įmaišykite trynius, sviestą, cukraus pudrą. Kai įdaras pradės stingti, jį su kaupu užtepkite ant atvėsusių biskvitinių paplotėlių. Pyragaičius padėkite į šaldytuvą, kad įdaras sustingtų. Visus glajaus produktus sudėję į dubenėlį, statykite į karšto vandens vonelę ir pakaitinkite. Šokolado glajumi apliekite pyragaičius. Puoškite baltu cukraus glajumi. (Žiūrėkite skyrelyje ,,Viskas desertamsâ€).
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!