Pyragaičiai "Triufeliai"

Ingridientai:
Tešlai:

3 kiaušinių baltymai,
125 g cukraus,
200 g maltų migdolų,
50 g miltų.

Įdarui:

150 g tamsaus šokolado,
2 valg. šaukšt. konjako,
3 kiaušinių tryniai,
125 g sviesto,
100 g cukraus pudros.

Glajui:

200 g tamsaus šokolado,
1 arbat. šaukšt. sviesto,
1 arbat. šaukšt. konjako.
Gaminimas
Baltymus išplakite po truputį berdami cukrų. Plakite, kol ištirps cukraus kruopelės. Maltus migdolus sumaišykite su miltais, suberkite į baltymų putas ir lengvai išmaišykite. Tešlą sukrėskite į konditerinį maišelį su plačiu lygiu antgaliu. Ant skardos, išklotos sviestiniu popieriumi, išspauskite 4 cm skersmens paplotėlius.

Kepkite 15-20 min. 200 laipsnių temperatūros elektrinėje orkaitėje (dujinėje-III padala). Iškepusius paplotėlius ataušinkite padėję ant grotelių. Šokoladą įdarui sulaužykite gabalėliais ir, sudėję į nedidelį dubenėlį, supilkite konjaką. Dubenėlį statykite į karšto vandens vonelę ir šokoladą maišykite, kol šis išsilydis.

Dubenėlį išimkite iš vandens vonelės. Į skystą šokoladą įmaišykite trynius, sviestą, cukraus pudrą. Kai įdaras pradės stingti, jį su kaupu užtepkite ant atvėsusių biskvitinių paplotėlių. Pyragaičius padėkite į šaldytuvą, kad įdaras sustingtų. Visus glajaus produktus sudėję į dubenėlį, statykite į karšto vandens vonelę ir pakaitinkite. Šokolado glajumi apliekite pyragaičius. Puoškite baltu cukraus glajumi. (Žiūrėkite skyrelyje ,,Viskas desertams”).

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!