Pikantiškos užkandžio kriaušės

Ingridientai:
4 nemažos prinokusios kriaušės,
150 g. riebios varškės,
50 g. sūrio su mėlynuoju pelėsiu,
60 g. išgliaudytų graikinių riešutų,
50 g. sviesto,
3 šaukštai citrinų sulčių,
8 alyvuogės,
maltų pipirų,
druskos.
Gaminimas
Kriaušes nulupame, perpjauname išilgai per pusę, išpjauname sėklalizdžius. Citrinų sultis sumaišome su žiupsneliu pipirų ir druskos. Šiuo mišiniu iš visų pusių aptepame kriaušes.

Riešutus sugrūdame. Juose apvoliojame kriaušes. Sūrį sutrupiname, sumaišome su varške ir sviestu. Sukame, kol masė tampa vienalytė. Paruoštą kremą konditeriniu švirkštu arba maišeliu, naudodami žvaigždutės formos antgalį, gražiai užspaudžiame ant kriaušių puselių. Prieš tiekdami papuošiame alyvuogėmis.

Pastabos:
Prie šio patiekalo puikiai tinka saldus desertinis vynas.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!