Pikantiškos obuolių salotos

Ingridientai:
2 vidutinio dydžio rūgštūs obuoliai,
200g šviežių ar konservuotų salierų,
200g konservuotų arba 4-5 švieži mandarinai,
125g mėlynų vynuogių,
20g graikinių riešutų ir migdolų,
5 valgomieji šaukštai grietinės,
2 valgomieji šaukštai majonezo,
po 1 šaukštą aitriųjų paprikų padažo ir citrinos sulčių,
druska,
cukrus.
Gaminimas
Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius. Supjaustyti plonomies skiltelėmis ir apšlakstyti citrinų sultimis, kad nepatamsėtų. Salierus išimti iš indelio, nuvarvinti. Šviežią salierą nulupti, nuplauti, supjaustyti šiaudeliais ir 10 min. palaikyti pasūdytame vandenyje, kad nepatamsėtų.
Konservuotų mandarinų skilteles nuvarvinti ir perpjauti pusiau. Šviežius mandarinus nulupti, išskirstyti skiltelėmis ir taip pat perpjauti pusiau. Vynuoges nuplauti, perpjauti pusiau, išimti kauliukus. Graikinius riešutus ir migdolus stambiai sukapoti. Viską sudėti į dubenėlį, išmaišyti. Į grietinę supilti majonezą, aitriųjų paprikų padažą, įberti cukraus, pagal skonį pasūdyti, išmaišyti. Paruoštu padažu užpilti salotas, uždengti ir 15min. dėti į šaldytuvą.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!