Pievagrybiai su sūriu

Ingridientai:
4 asmenims:
12 didelių pievagrybių,
svogūnas,
350g. sūrio su mėlynaisiais pelėsiais,
3/4 stiklinės smulkintų graikinių riešutų,
šaukštas džiūvėsėlių,
2 šaukštai smulkintų krapų,
4 šaukštai sviesto,
pagal skonį druskos,
maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas
Pievagrybius nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Kotelius nupjaukite, susmulkinkite ir kartu su smulkintais svogūnais pakepinkite šaukšte įkaitinto sviesto. Sūrį sutrinkite šakute ir sumaišykite su kepintais pievagrybių koteliais, krapais ir riešutais. Tris šaukštus riešutų atidėkite ir sumaišykite su džiūvėsėliais.

Pievagrybių kepurėles apibarstykite pipirais, druska ir įdarykite sūrio mase. Apibarstykite riešutų ir džiūvėsėlių mišiniu, sudėkite į sviestu išteptą kepimo skardą. Ant kiekvienos kepurėlės uždėkite po gabalėlį sviesto ir 25 minutėms pašaukite į 190 laipsnių karštumo orkaitę.

Tiekdami į kepurėles įsmeikite po dekoratyvų konditerinį smeigtuką.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!