Obuolių sūris II
Ingridientai:1 kg obuolių,
200 g cukraus,
0,5 šaukštelio malto cinamono
Gaminimas
Nuplautus obuolius supjaustyti skiltelėmis, išimti sėklalizdžius, sudėti į emaliuotą indą, užberti cukrumi, sukrėsti ir palikti kambario temperatūroje 10-12 vai. Kitą dieną sultis nupilti ir 15 - 20 min. kaitinti, kad išgaruotų dalis vandens. Tuomet į verdantį skystį suberti obuolius ir virti ant silpnos ugnies maišant, kol masė sutirštės. Sūris būna išviręs, kai perbraukus mentele per verdamą masę ji iškart nesusilieja.
Karštą masę sukrėsti į celofanu išklotus sūrmaišius, gerai juos suslėgti, užrišti ir 5-6 dienas laikyti sausoje patalpoje pakabinus ar sudėjus ant grotelių. Laikyti sausoje (su sūrmaišiais ar išėmus) šaltoje vietoje, sudėjus taip, kad nesiglaustų vienas prie kito. Kai sūūris laikomas be sūūrmaiššio, prie jo turi likti glaudžžiai prigludusi maistinė plėvelėė.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!