Močiutės ragaišis


Sudėtingumas: 2
Ingridientai:
1.2 kg rupių miltų,
2.6 kiaušiniai,
3.200 g sviesto,
4.100 g mielių,
5.1 šaukštas cukraus, 6.1 pakelis vanilinio cukraus,
7.4 stiklinės pieno,
8.druskos, kmynų arba aguonų
Gaminimas:

Persijotuose miltuose padaryti duobutę, į ją įpilti pašildytą pieną, sudėti mieles, suberti cukrų ir leisti pastovėti, kol mielės iškils. Paskui įmušti kiaušinius, sudėti ištirpintą sviestą, druskos, vanilinį cukrų, kmynų arba aguonų, viską gerai išminkyti, kol tešla nelips prie rankų. Viršų pabarstyti miltais ir tešlai leisti gerai iškilti. Į paruoštą skardą sudėti ragaišio tešlą ir vėl pakildyti. Prieš kepant aptepti tryniu. Kepama apie 1 valandą. Prie močiutės ragaišio paduodamas pienas, arbata, kava, sviestas, medus, įvairios uogienės. Vietoj kmynų galima įberti sausų aguonų. Kai kur močiutės pyragai
daromi margi. Viena pusė su kakava, kita pusė balta. Skanaus!

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!