Mieliniai rageliai su aguonomis
Ingridientai:75 g mielių,
50 g cukraus,
50 g sviesto,
1 šaukštas vanilinio cukraus,
250 g pieno,
350-400 g miltų,
1 kiaušinis į tešlą,
1 kiaušinis aptepimui.
Įdarui:
6 šaukštai cukraus,
6 šaukštai aguonų.
Glajui:
1 baltymas,
4-5 šaukštai cukraus pudros,
truputis citrinų rūgšties.
Gaminimas
Mielinę tešlą ruošiame kaip močiutės bandelėms. Išplaktą kiaušinį dedame su ištirpintu sviestu. Išminkytą tešlą iškočiojame, supjaustome trikampiais (13-15 cm kraštinės), užtepame išplakto kiaušinio, užberiame cukraus, aguonų, suvyniojame, truputį sulenkiame ir dedame į miltais pabarstytą skardą, kildiname apie 45 min., kepame orkaitėje. Prieš baigiant kepti 2-3 kartus bandeles aplaistome glajumi ir padžžioviname, kol glajus iššdžžiūūsta.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!