Midijos su salierais

Ingridientai:
1,5kg. midijų,
100ml sauso baltojo vyno,
500ml alaus,
20ml aliejaus,
2 salierų stiebeliai,
50g. svogūnų laiškų,
2 skiltelės česnako,
laurų lapelių,
petražolių,
druskos,
maltų pipirų.
Gaminimas
Midijų paviršių nuvalome aštriu peiliu. Geldeles labai gerai nuplauname tekančiu šaltu vandeniu. Nuluptas česnako skilteles supjaustome smulkiai, salierų stiebelius - nedideliais gabalėliais, svogūnų laiškus - smulkiai. Supilame į puodą vyną, alų, aliejų, suberiame salierus, svogūnų laiškus, sudedame laurų lapelius, česnaką, pipirus, pasūdome ir verdame, 15 minučių, nustatę stiprią kaitrą. Sudedame midijas. Paverdame 5 minutes. Geldelėms atsidarius, išgriebiame jas, o neatsidariusias išmetame. Midijų puseles gražiai sudedame į lėkštę. Užpilame padažo, kuriame virė, užbarstome virtų salierų. Puošiame petražolėmis.

Pastabos:
Midijose yra baltymų, mineralinių medžiagų, vitaminų A,B,C,D. Jei midija gyva, ji laiko geldelę stipriai supaustą. Maistui ruošti nenaudokite jau atsidariusių midijų. Paruoštas midijas reikia suvalgyti tuoj pat, jų negalima šildyti, nes tai labai greitai gendantis produktas.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!