Merengos su šokolado įdaru
Ingridientai:5 kiaušinių baltymai, kambario temperatūros,
225 g miltelinio cukraus.
Šokoladinis kremas:
5 didelių kiaušinių tryniai,
150 g cukraus,
50 g paprastų kvietinių miltų,
500 ml pieno,
1 1/4 šaukštelio druskos,
1 šaukštelis vanilės esencijos,
250 g pusiau saldaus (juodojo) šokolado.
Papuošimas:
250 ml tirštos grietinėlės,
1 šaukštas cukraus,
1 1/4 šaukštelio vanilės esencijos,
8 mini merengos (pirktos parduotuvėje arba
pasigamintos),
Šviežios braškės, papuošti.
Gaminimas
Įkaitinkite orkaitę iki 130°C. Išklokite kepimo skardą kepimo popieriumi ir ant popieriaus pažymėkite 23 cm skersmens apskritimus.
Dideliame dubenyje elektriniu plakikliu vidutiniu greičiu suplakite kiaušinių baltymus iki standžių putų. Padidinę plakiklio greitį, palaipsniui įplakite miltelių cukrų iki standžių putų.
Sukrėskite mišinį į kulinarinį maišelį su 1 cm skersmens snapeliu ir iššvirkškite po dvi spiralės formos kaušelius į kiekvieną 23 cm ratelį. Kepkite, kol kepinukai pasidarys traškūs ir apdžius, apie 1 valandą. Išjunkite orkaitę ir palikite dureles atviras, kol morenos visiškai atauš.
Šokoladinis kremas: Elektriniu plakikliu dideliu greičiu suplakite kiaušinių trynius ir cukrų iki balkšvos ir tirštos masės. Užvirinkite pieną kartu su žiupsneliu druskos ir vanile, paskui įmaišykite mišinį į kiaušinius su cukrumi. Virinkite ant mažos ugnies, nuolat pamaišydami mediniu šaukštu, kol masė pasidarys tiršta, apie 10 minučių. Įmaišykite šokoladą.
Papuošimas: Plakikliu dideliu greičiu suplakite grietinėlę, cukrų ir vanilės esenciją iki standžių putų. Atsargiai perkelkite vieną merengų sluoksnį nuo popieriaus ir sudėkite ant lėkštės, su kuria patieksite. Apliekite merengas kremu. Ant viršaus uždėkite likusį merengų sluoksnį. Apliekite kremu ir papuoškite merengomis ir braškėmis.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!