Meduolis


Sudėtingumas: 2
Ingridientai:

400g medaus, 5 kiaušiniai, 200 g cukraus, 50 g sviesto, 1 stiklinė grietinės, 500 g miltų, 1 šaukštelis sodos, 2 šaukšteliai prieskonių mišinio: maltų gavzdikėlių, cinamono, muskato riešuto, kvepiančiųjų pipirų.

Gaminimas:

Trynius ištrinti su cukrumi, supilti pavirintą medų (atvėsusį), suberti prieskonius, supilti lydytą sviestą, grietinę, išplaktą su soda, suberti sijotus miltus ir maišyti. Tuomet dėti išplaktus baltymus. Supilti tešlą į paruoštą skardą. Kepama apie 40 min. vidutinio karštumo orkaitėje ar krosnyje.
Iškeptą meduolį išversti ant lentelės, atvėsinti. Po to pjaustyti nedideliais gabalėliais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

vika 2009-04-08 17:45:31
ka tik pabaigiau kept sita meduoli... neisejo, per daug medaus ir visas viduj slapias ir sulipes buvo.