Marinuota jautiena su razinomis

Ingridientai:
1 kg jautienos,
500 ml raudonojo vyno,
150 ml raudonojo vyno acto,
500 ml vandens,
2 šaukštai razinų,
svogūnas,
petražolės šaknis,
morka,
šaukštelis garstyčių sėklų,
po šaukštelį mairūnų ir maltų kalendrų,
2 šaukštai aliejaus,
šaukštas migdolų drožlių,
2 laurų lapeliai,
4 gvazdikėliai,
maltų pipirų,
druskos.
Gaminimas
Petražolės šaknį ir morką nuskutame, nuplauname ir smulkiai supjaustome. Smulkiai supjaustome ir nuluptą svogūną. Paruoštus produktus dedame į puodą. Supilame vyną, actą, vandenį ir užverdame. Įberiame garstyčių sėklų, kalendrų ir mairūnų, įdedame laurų lapelių ir gvazdikėlių. Ataušiname.

Mėsą nuplauname, nusausiname ir dedame į marinatą. Marinuojame 4 paras. Išimame mėsą iš marinato, nusausiname, apibarstome pipirais, druska. Apkepiname įkaitintame aliejuje. Ant mėsos užpilame marinato, uždengiame ir troškiname 200 laipsnių karštumo orkaitėje 2 valandas.

Mėsą išimame. Likusį skystį perkošiame. Į jį suberiame razinas, migdolus ir užverdame. Pagardiname pipirais ir, jei reikia, pasūdome. Mėsą supjaustome plonais griežinėliais ir sudedame į lėkštes. Užpilame padažo.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!