Linų sausainukai
Sudėtingumas: 2
Ingridientai:
1⅓ puodelio sviesto;
1¼ puodelio cukraus;
1½ puodelio rudojo cukraus;
2⅓ puodelio skrudintų linų sėmenų;
3 dideli kiaušiniai;
1½ arb. šaukštelio vanilės;
3½ puodelio miltų;
1 valg. šaukštas sodos;
3 puodeliai avižinių miltų.
Gaminimas:
Dubenyje išsukite sviestą su cukrumi, suberkite skrudintus linų sėmenis.
Kitame inde išplakite kiaušinius, suberkite vanilę ir supilkite į išsuktą sviestą. Miltus, avižinius miltus, sodą sumaišykite ir supilkite į masę. Viską gerai suminkykite, suformuokite 4 cm skersmens tešlos virveles. Jas sudėkite į šaldymo kamerą.
Atšaldytas virveles supjaustykite į 5 cm storio sausainius. Juos sudėkite į riebalais pateptą skardą, palikdami tarp jų 5 cm tarpus. Kepkite apie 13–15 minučių iki 180C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
Iškepusius sausainius išimkite iš skardos ir atvėsinkite.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!