Lietiniai su mielėmis (rusiški blynai)
Sudėtingumas: 2
Ingridientai:
72 g miltų,
0,5 kiaušinio,
3 g margarino,
3 g mielių,
cukraus,
115 g vandens,
5 g lydytų kiaulės taukų,
1,5 g druskos.
Vandenį sušildykite iki 35 – 40º, sudėkite druską, cukrų ir su trupučiu pašildyto vandens ištrintas mieles. Papildomai persijokite miltus ir užmaišykite tešlą. Baigdami maišyti supilkite pašildytą margariną , išmaišykite, apibarstykite miltais, pastatykite ant šilto vandens puodo ir leiskite tešlai pakilti.
Nedidelėse (15 cm skersmens ) taukais pateptose keptuvėse kepkite plonus blynus per visą keptuvėlę.
Blynus galima kepti su kiaušiniais arba su žuvim (1 asmeniui 20 – 30 g).
Žuvį išdarinėkite, supjaustykite gabalėliais po 5 – 10 g ir apkepkite ant keptuvėlės. Po to užpilkite tešlos ir kepkite kaip paprastus lietinius.
Kiaušinius išverkite kietai, sukapokite, pabarstykite ant įkaitintos keptuvėlės ir užpilkite tešla.
Iškeptus blynus sudėkite vieną ant kito. Atskirai patiekite sviestą (10 – 25 g) arba grietinę (20 – 40 g). Skanaus !
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!