Lęšių sriuba

Ingridientai:
200 g lęšių
1,5 l mėsos sultinio
1 poras
morka
1 ropė
1 saliero stiebas
1 svogūnai
2 – 3 dešrelės
10 g kukurūzų miltų
10 g čiobrelių
10 g petražolių
20 g česnako laiškų
druskos
Gaminimas

Nuplaukite lęšius, užmerkite juos mėsos sultinyje 12 — 24 valandoms. Puode užvirinkite sultinį su lęšiais ir virkite 45 minutes. Nuvalykite ir smulkiai supjaustykite morką, ropę, porą ir salierą. Nulupkite ir supjaustykite svogūną. Griežinėliais supjaustykite dešreles. Po 45 minučių sudėkite į sultinį supjaustytas daržoves ir dešreles. Virkite dar 45 minutes. Kukurūzų miltus išmaišykite nedideliame šalto vandens kiekyje ir iš lėto supilkite į sriubą, kad sutirštėtų. Sriubą paskaninkite druska, smulkintais čiobreliais ir petražolėmis. Prieš pat patiekdami, sriubą pabarstykite smulkintais česnakų laiškais. Skanaus!

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!