Lęšių sriuba
Ingridientai:200 g lęšių
1,5 l mėsos sultinio
1 poras
1 morka
1 ropė
1 saliero stiebas
1 svogūnai
2 – 3 dešrelės
10 g kukurūzų miltų
10 g čiobrelių
10 g petražolių
20 g česnako laiškų
druskos
Gaminimas
Nuplaukite lęšius, užmerkite juos mėsos sultinyje 12 — 24 valandoms. Puode užvirinkite sultinį su lęšiais ir virkite 45 minutes. Nuvalykite ir smulkiai supjaustykite morką, ropę, porą ir salierą. Nulupkite ir supjaustykite svogūną. Griežinėliais supjaustykite dešreles. Po 45 minučių sudėkite į sultinį supjaustytas daržoves ir dešreles. Virkite dar 45 minutes. Kukurūzų miltus išmaišykite nedideliame šalto vandens kiekyje ir iš lėto supilkite į sriubą, kad sutirštėtų. Sriubą paskaninkite druska, smulkintais čiobreliais ir petražolėmis. Prieš pat patiekdami, sriubą pabarstykite smulkintais česnakų laiškais. Skanaus!
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!