Lazanija su špinatais

Ingridientai:
3 stiklinės kvietinių miltų,
500g špinatų,
4 kiaušiniai

Įdarui:
200g keptos mėsos,
100g kumpio,
3 šaukštai aliejaus (geriausia alyvuogių),
2 morkos,
saliero šaknis,
2 svogūnai,
stiklinė sultinio,
puodelis pomidorų padažo arba 5 – 6 švieži puselėmis supjaustyti pomidorai,
druskos,
pipirų,
maltų muskato riešutų,
petražolių,
čiobrelių,
keletas lauro lapelių,
balto vyno.
Gaminimas
Nupalaukite ir nulupkite daržoves. Aliejuje truputį apkepikinte supjaustytus svogūnus, salierą, morkas, tada sudėkite mėsą, papjaustytą kumpį, pasūdykite ir pabarstykite pipirais bei muskato riešutais ir dar kiek apkepikinte. Įpilkite pomidorų padažo, uždenkite ir troškinkite ant mažos ugnies apie 20min. Po to įpilkite sultinį, vyną, sudėkite žoleles ir troškinkite ant vidutinės ugnies dar apie 1 valandą. Baigę troškinti nepamirškite išimti žolelių.

Tešlai pasūdytame vandenyje išvirkite špinatus ir juos smulkiai supjaustykite. Sumaišykite žalius kiaušinius su špinatais, suberkite kvietinius miltus ir išminkykite tešlą. Palaikykite tešlą apie pusvalandį, tuomet plonai iškočiokite ir supjaustykite 7cm kvadratėliais.

Kepimo formą ištepkite aliejumi, ant jos dugno įdėkite tešlos sluoksnį. Ant jo uždėkite mėsos sluoksnį, apibarstykite tarkuotu sūriu ir sviestu. Po to dėkite antrąjį tešlos sluoksnį, ant jo dėkite antrąjį įdaro sluoksnį ir t. t. Paskutinis sluoksnis turi būti iš sūrio ir sviesto.

Kepkite orkaitėje 40 minučių.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!