Lašiša sluoksniuotoje tešloje

Ingridientai:
(6 porcijos)

1,7 kg lašišos filė (be kaulų),
250 g neriebaus fermentinio sūrio,
1 arbatinis šaukštelis kapotų krapų,
750 g sluoksniuotos tešlos,
1 citrinos sultys,
1 svogūnas,
truputis druskos ir pipirų,
1 kiaušinio trynys,
30 g sviesto,
citrinos griežinėlių,
petražolių,
250 g šaldytų (arba šviežių) špinatų,
mažų pomidorėlių patiekalui papuošti.
Gaminimas
Lašišos filė 1 vai. marinuojame su citrinos sultimis, krapais, druska ir pipirais. Špinatus pakepame su trupučiu sviesto ir atvėsusius sumaišome su tarkuotu sūriu. Iš sluoksniuotos tešlos iškočiojame 20x40 cm didumo lakštą. Ant jo dedame vieną lašišos filė, po to špinatų ir sūūrio mišinįį, griežžinėliais supjaustytus ir pakeptus
svogūūnus, o ant virįššąą;aus dar vieną lašš&ū#353;išos filė gabalą.žžž Tuomet uždengiame kita &#šššš353;tešlos dalimi. Tešlos kraštus patepame kiaušinio plakimu
ir gerai apspaudžiame. Gaminį patepame kiaušinio plakiniu ir kepame 200° C temperatūros orkaitėėje apie 45 min. Patiekiame su citrinomiės, pomidorais, petražolėmis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!