Kviečių salotos su pomidorais, kukurūzais ir kaparėliais

Ingridientai:
4-6 porcijoms:

500 g kviečių (galima naudoti ir miežius);
24 pusiau perpjauti vynuoginiai pomidorai;
125 g konservuotų kukurūzų;
2 valg. š. kaparėlių savo sūryme;
2 nedideli riekelėmis supjaustyti svogūnai;
1 arb. š. susmulkintų petražolių;
1 arb. š. susmulkinto baziliko;
0,5 arb.š. susmulkintų mėtų;
90 ml aukščiausios rūšies alyvuogių aliejaus;
1 citrinos sultys;
Druska ir ką tik sumalti juodieji pipirai.
Gaminimas
Į pasūdytą verdantį vandenį suberkite kviečius ir virkite 35-40 min., kol suminkštės. Išvirusius perliekite šaltu vandeniu, nusausinkite ir paberkite ant švaraus virtuvinio rankšluosčio, kad visiškai nudžiūtų.

Suberkite kviečius į didelę salotinę. Sudėkite pomidorus, kukurūzus, kaparėlius, svogūnus, petražoles, bazilikus, mėtas ir gerai išmaišykite. Atskirame dubenėlyje išmaišykite aliejų su citrinos sultimis. Pagardinkite druska bei pipirais. Gautu užpilu apšlakstykite salotas, prieš patiekdami išmaišykite.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!