Konservuota kopūstų mišrainė (Ramunės)
Ingridientai:1 kopūsto galva,
2-3 nevirti burokėliai,
1 didelė morka,
2 rūgštūs obuoliai,
kelios česnako skiltelės,
1 stiklinė aliejaus,
1 stiklinė acto,
2 stiklinės vandens,
keli žirneliai pipirų,
0,5 stiklinės cukraus,
1 valg. šaukštai druskos.
Gaminimas
Kopūstą smulkiai supjaustome, kitas daržoves ir obuolius sutarkuojame burokine tarka. Sumaišome ir sudedame į 3 l stiklainį. Marinatui - užviriname vandenį, supilame actą, druską, cukrų, aliejų, pipirus. Užpilame daržoves stiklainyje šiltu marinatu, atvėsiname ir į šaldytuvą. Valgyti po 3 dienų, kuo ilgiau stovi tuo skanesnė mišrainė. Aš išlaikau apie porą mėnesių.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!