Kiauliena tešloje
Ingridientai:1,3 kg kiaulienos filė be kaulų,
300 g miltų,
150 g, estragono šakelė,
1 trynys,
3 šaukštai aštrių garstyčių,
druskos,
pipirų.
Gaminimas
Į dubenį supilti miltus, padaryti juose duobutę, įdėti į ją 150 g minkšto, gabaliukais supjaustyto sviesto bei 0,5 šaukštelio druskos. Viską greitai pirštais išminkyti ir įpilti 0,5 stiklinės vandens. Kai tešla taps vienalytė, suformuoti iš jos rutulį, uždengti servetėle ir palikti 2 valandoms.
Kiaulieną sutepti likusiu sviestu, tampriai susukti ir gerai surišus virvutėmis įdėti į gilią skardą. Kepti orkaitėje 50 minučių (po 35 minučių nepamirškite apversti). Ištrauktą iš orkaitės mėsą pabarstyti druska, pipirais ir atvėsinti.
Tešlą iškočioti taip, kad gautųsi 1 cm storio lakštas. Suteikti jam stačiakampio formą. Jis turi būti 20 cm ilgesnis ir 3 kartus platesnis už kiaulieną. Tešlą (išskyrus kraštus) ištepti garstyčiomis. Viduryje padėti estragono šakelę. Nuo kiaulienos nuimti virveles ir padėti ją ant tešlos. Mėsą apvynioti iš pradžių vienu, po to antru tešlos sluoksniu, kruopščiai sulipdyti kraštus. Sujungimus apšlakstyti vandeniu. Mėsa į tešlą turi būti įvyniota sandariai, kad neišbėgtų sultys.
Per vidurį padaryti mažą skylutę ir įkišti ploną kartoninį vamzdelį, pro kurį galės išeiti oras (vamzdelis turi būti išsikišęs apie 3 cm). Kiaušinio trynį sumaišyti su 2 šaukšteliais šalto vandens ir sutepti šiuo mišiniu kepinio viršų bei šonus. Mėsą įdėti į sviestu išteptą skardą. Kepti karštoje orkaitėje (apie 200°C) 40 minučių.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!