Keptos marinuotos daržovės

Ingridientai:
2 nedideli baklažanai,
2 raudonosios paprikos,
2 nedidelės cukinijos,
4 vidutinio dydžio pievagrybiai,
druskos.

Marinatui:
65 ml alyvuogių aliejaus,
65 ml citrinų sulčių,
2 šaukštai susmulkintų bazilikų,
skiltelė česnako,
druskos.
Gaminimas
Baklažanus supjaustome griežinėliais ir vienu sluoksniu sudedame į dubenį. Pabarstome druska ir paliekame pastovėti 15 minučių. Perliejame šaltu vandeniu ir nusausiname popieriniu rankšluosčiu.

Papriką perpjauname per pusę, išvalome ir supjaustome juostelėmis. Cukinijas supjaustome griežinėliais. Nupjauname grybų kotelius, nuvalome galvutes.

Visas daržoves ir grybus sudedame į nedidelį nemetalinį dubenį.

Paruošiame marinatą. Aliejų sumaišome su citrinų sultimis, bazilikais, smulkiai supjaustytu česnaku, pasūdome ir gerai išplakame.

Marinatą užpilame ant daržovių. Pridengiame maistine plėvele ir valandą marinuojame šaltoje vietoje. Per šį laiką keliskart pamaišome.

Kiekvieną gabalėlį kepame ant grilio grotelių maždaug po 2 minutes iš abiejų pusių, pašlakstydami likusiu marinatu.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!