Keptas kalakutas įdarytas obuoliais

Ingridientai:

1 kalakutas (apie 2kg)
10 obuolių (geriau antaninių)
1 šaukštas sviesto
druskos

Gaminimas:

Kalakutą išvalyti, ištrinti druska,patepti sviestu , prikimšti nuluptų su išpjautais viduriais obuolių. Apipilti trimis šaukštais vandens. Kepti karštoj orkaitėje, laistyti kas 10 min , išsiskyrusiomis sultimis.
Kalakutas iškepęs, kai šakutė lengvai smeigiasi į mėsą ir išsiskyrusios mėsos sultys bus be kraujo.

Kalakutą skanu valgyti su spanguolių uogiene.

Skanaus!

Šaltinis "Didžioji virėja" praktinis vadovas šeimininkėms,pagal E.Malachoviec 1936 m

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!