Keptas kalakutas įdarytas obuoliais
Ingridientai:1 kalakutas (apie 2kg)
10 obuolių (geriau antaninių)
1 šaukštas sviesto
druskos
Gaminimas:
Kalakutą išvalyti, ištrinti druska,patepti sviestu , prikimšti nuluptų su išpjautais viduriais obuolių. Apipilti trimis šaukštais vandens. Kepti karštoj orkaitėje, laistyti kas 10 min , išsiskyrusiomis sultimis.
Kalakutas iškepęs, kai šakutė lengvai smeigiasi į mėsą ir išsiskyrusios mėsos sultys bus be kraujo.
Kalakutą skanu valgyti su spanguolių uogiene.
Skanaus!
Šaltinis "Didžioji virėja" praktinis vadovas šeimininkėms,pagal E.Malachoviec 1936 m
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!