Kepta jautiena su slyvų ir grybų padažu
Ingridientai:1 kg. jautienos filė,
vienos citrinos sultys,
100 g. šviežių ar šaldytų mėlynųjų slyvų,
50 g. pievagrybių,
700 g. virtų grūstų bulvių,
200 g. grikių miltų,
kiaušinis, krakmolo,
jautienos prieskoniai,
smulkiųjų baltųjų pipirų,
cukraus, druskos,
2 šaukštai aliejaus.
Gaminimas
Jautienos filė nuplauname, nusausiname ir sudedame į indą, kuriame marinuosime. Ruošiame marinatą. Į mažą indelį įpilame išspaustų vienos citrinos sulčių, įberiame druskos, cukraus, jautienos prieskonių, įpilame 4 šaukštus vandens. Viską gerai išplakame. Užpilame ant filė ir padedame pastovėti kambario temperatūroje. Marinuojant reikėtų bent kelis kartus apversti, kad marinatas įsigertų tolygiai. Marinuotą jautieną dedame į keptuvą ir kepame 210 laipsnių temperatūros karštumo orkaitėje 50 minučių. Paviršių pridengiame folija. Kepant patartina mėsą pašlakstyti išsiskyrusiomis sultimis ir pavartyti kelis kartus.
Kol jautiena kepa, gaminame garnyrą. Į sugrūstas bulves suberiame suberiame grikių miltus, įmušame kiaušinį, įdedame šaukštą krakmolo. Viską gerai išminkome. Padarome 4 cm. skersmens kukulius. Dedame juos į verdantį pasūdytą vandenį ir verdame 10 minučių. Gaminame padažą. Iš slyvų išimame kauliukus, o minkštimą supjaustome. Pievagrybius nuvalome ir supjaustome (tinka ir miško grybai). Slyvas ir grybus kepiname keptuvėje įkaitintame aliejuje 2-3 minutes. Baigdami kepti, įberiame druskos, cukraus, baltųjų pipirų, įpilame šaltame vandenyje išleisto krakmolo. Maišome, kol sutirštėje. Jautieną tiekiame su padažu ir kukuliais.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!