Kapotos tešlos obuolių pyragas
Ingridientai:
2,5 stiklinės miltų,
2 kiaušiniai,
250 gramų kiaulinių taukų,
1/2 stiklinės parūgštinto vandens,
1/2 šaukštelio druskos
Įdarui
600 gramų obuolių,
100 gramų razinų,
100 gramų riešutų,
4 šaukštai cukraus,
2 šaukšteliai cinamono
Sukapoti šaltus taukus su persijotais miltais, įpilti parūgštinto vandens ir druskos, įmušti vieną kiaušinį ir išminkyti tešlą. Tešlą šaldyti 2 valandas.
Paruošti įdarą
Obuolius nulupti, sutarkuoti arba supjaustyti nedidelėmis skiltelėmis, suberti mirkytas razinas ir smulkintus riešutus. Įdarą paskaninti cukrumi ir cinamonu.
Po to iškočioti 2 lakštus (vieną kiek didesnį). Į paruoštą skardą įkloti didesnįį lakštą, sudėti paruoštą įdarą, antį įdaro uždėti mažesnį lakštą, aptepti kiaušinio plakiniu.
Kepti 30 - 35 minučių 250 laipsnių temperatūroje orkaitėje.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!