Kalėdinis džiovintų vaisių vyniotinis

Ingridientai:
500 g miltų;
42 g kubelis mielių;
125 ml pieno;
1 valg. š. cukraus;
225 g sviesto arba margarino;
Žiupsnelis druskos;
2 valg. š. romo;
Žiupsnelis malto kardamono;
Žiupsnelis malto cinamono;
Žiupsnelis maltų gvazdikėlių;
100 g išilgai pjaustytų migdolų;
100 g razinų;
100 g džiovintų bananų;
100 g džiovintų figų;
100 g cukraus pudros.
Gaminimas
Miltus suberti į dubenėlį ir kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį sutrupinti mieles, įpilti truputį drungno pieno, suberti cukrų ir su šiek tiek miltų sumaišyti įmaišalą. Dubenį uždengti ir 15 min. laikyti šiltoje vietoje, kad pakiltų.

Į miltus su įmaišalu supilti likusį drungną pieną su jame ištirpintais 125 g sviesto arba margarino. Berti prieskonius ir suminkyti vientisą tešlą. Įminkyti migdolus, razinas, bananus ir figų gabalėlius ir apie 1 val. laikyti šiltoje vietoje, kad pakiltų.

Orkaitę įkaitinti iki 250°C temperatūros. Iš tešlos iškočioti ovalą ir suvynioti vyniotinį. Jį dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kad kepinys kepdamas neprarastų formos, jį apjuosti aliuminio folijos juosta. Vyniotinį dėti į orkaitę, temperatūrą sumažinti iki 175°C ir kepti 45-60 min. Dar karštą vyniotinį aptepti likusiu lydytu sviestu arba margarinu ir pabarstyti cukraus pudra.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!