Kalėdinis aguonų pyragas

Ingridientai:

2 kiaušiniai
15 šaukštų cukraus
35 gr. presuotų mielių
6 šaukštai aliejaus
500 ml. pieno
1 kg aukšč. r. 550C tipo kvietinių miltų

Įdarui:
300 gr. aguonų
300 gr. sviesto
15 šaukštų cukraus
2 stiklinės razinų

Kiaušinius, cukrų, aliejų, sutrupintas mieles ir pašildytą pieną su mikseriu suplakti iki putų. Į šį mišinį suberti pasijotus miltus ir gerai išminkyti. Paruoštą tešlą uždengti rankšluoščiu ir apie 30 min brandinti šiltoje vietoje. Įdarui paruošti į išmirkytas ir sumaltas aguonas suberti cukrų, razinas, tirpintą sviestą ir gerai išmaišyti. Subrendusią tešlą padalinti į dvi dalis ir plonai iškočioti. Iškočiotus lakštus aptepti aguonų mase ir suvynioti į ritinėlius. Pusgaminius sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, juos apdengti rankšluoščiu ir 20-30 min šiltai kildinti. Iškilusius pusgaminius peliu įpjauti kas 2-3 cm ir paviršių aptepti kiaušinio plakiniu bei apibarstyti aguonomis. Paruoštus pyragus kepti 25-30 min 220 laipsnių temperatūros orkaitėje.

Skanaus!!!

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!