Kalėdiniai sausainiai su migdolais

Ingridientai:
Apie 30 sausainių:

50 g maltų migdolų;
200 g miltų;
1 kiaušinis;
100 g sviesto arba margarino;
Žiupsnelis druskos;
100 g cukraus;
1 pak. vanilinio cukraus;
1 trynys;
Apie 30 migdolų be odelės;
Riebalų skardai ištepti.
Gaminimas
Miltus sumaišyti su maltais migdolais ir suberti ant lentos. Kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį įmušti kiaušinį, ant įdubimo kraštų dėti sviesto arba margarino gabalėlius, berti druską, cukrų, vanilinį cukrų. Pradedant nuo išorės suminkyti vientisą tešlą, suvynioti ją į polietileno plėvelę ir 30 min. laikyti šaldytuve.

Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Iš tešlos ant miltais pabarstyto stalo ar lentos iškočioti 3 mm storio sluoksnį ir supjaustyti rombais (galima ir kitokiom formom). Juos aptepti išplaktu tryniu, į kiekvieno rombo vidurį įspausto po migdolą. Sausainius dėti ant riebalais išteptos skardos ir kepti orkaitėje apie 10 min.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!