Kalėdinės žvaigždės su abrikosų uogiene
Ingridientai:Apie 30 sausainių:
350 g miltų;
125 g cukraus;
1 pak. vanilinio cukraus;
Trintos citrinos žievelės;
Trintos apelsino žievelės;
4 tryniai;
Žiupsnelis druskos;
125 g maltų migdolų;
3 lašai karčiųjų migdolų aliejaus;
1 valg. š. romo;
225 g sviesto;
225 g abrikosų uogienės;
Cukraus pudros pabarstymui.
Gaminimas
Miltus persijoti į dubenėlį ir kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį suberti cukrų, vanilinį cukrų, trintas citrinos ir apelsino žieveles, druską, maltus migdolus, supilti romą, sudėti trynius ir įlašinti karčiųjų migdolų aliejaus. Sviestą supjaustyti gabalėliais ir išdėlioti ant kauburėlio kraštų. Suminkyti vientisą tešlą. Ją apie 1 val. laikyti šaldytuve.
Tešlą plonai iškočioti ant miltais pabarstytos lentos ar stalo ir formele išspausti arba išpjaustyti žvaigždutes. Pusės žvaigždžių viduryje padaryti po apvalią skylę. Sausainius dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepti iš anksto iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 8-10 min. Žvaigždutes be skylių viduryje aptepti uogiene ir ant jų dėti skylėtus sausainius. Palaukti, kol išdžius. Pabarstyti cukraus pudra.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!