Kalėdinė žąsis su ananasais

Ingridientai:
I žąsis (apie 4,5 kg).

Įdarui:
4 kiaušiniai,
400 g vištienos filė,
1 indelis (450 g) konservuotų ananasų, truputis druskos, pipirų,
200 g morkų,
200 g svogūnų,
100 g sviesto,
600 g apelsinų,
50 g aliejaus kepimui.
Gaminimas
Žąsį išdorojame išimdami visus kaulus. Kauliukus paliekame tik sparneliuose ir kojelėse. Žąsį pabarstome druska ir pipirais. Išimtą žąsies mėsą surūšiuojame: paliekame stambesnius filė gabalus, o smulkesnius sumalame su vištiena. Į maltą mėsą įmušame kiaušinius, pakeptas daržoves ir gerai išmaišome. Į stambius žąsies filė gabalus, padarę pjūvius, įkišame ananasų griežinėlius. Šiuos įįdarytus filė gabaliukus bei maltąą mėsąą sudedame įį išdoroątą &ą2;ąsiesą odą. įį&#ą381;ąsį užžsiuvame ąąir kepame 185° C temperatūūroje apie 3,5 vai. nuolat palaistydami susidariusiomis kepimo sultimis. Iššžžkepusią žąsį puoššiame apelsinųų griežinėėliais ir likusiais ananasais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!