Kalakutas įdarytas daržovėmis ir vaisiais

Ingridientai:
1 kalakutas;
500 g džiovintų slyvų;
500 g džiovintų obuolių;
200 g razinų;
500 g kubeliais pjaustytų morkų;
Virtos kepenėlės;
Skrandelis;
Širdelė;
3 svogūnai;
Malti kvapieji pipirai;
Muskato riešutas;
Kmynai;
200 g sviesto;
Druska;
2 kiaušiniai.
Gaminimas
Paruošiame kalakutą. Jo vidų ištriname prieskoniais. Širdelę, kepenėles ir skrandelį sumalame. Į sumaltą mėsą sudedame susmulkintus obuolius, slyvas, razinas, morkas, įmušame kiaušinius, sudedame prieskonius ir išmaišome. Kalakuto vidų ištepame sviestu ir prikemšame paruoštu įdaru. Užsiuvame arba persmeigiame mediniais smeigtukais.

Paruoštą kalakutą dedame į skardą, užpilame vandeniu, apibarstome prieskoniais ir kepame orkaitėje. Retkarčiais palaistome sultiniu. Kepimo trukmė priklauso nuo kalakuto dydžio. Iškepusį kalakutą dedame į lėkštę. Išimame siūlus ar smeigtukus. Užbarstome smulkintais kmynais. Puošiame žalumynais ir džiovintomis slyvomis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!