Kaimiškos bulvės

Ingridientai:
1 kg mažų bulviųs
100 g svogūnų
1 didelis poras
50 g šoninės
2 šaukštai sviesto
1 šaukštas miltai
500 ml mėsos sultinio
125 ml grietinės
4 šaukštai susmulkintų petražolių
1 šaukštas kmynų
pipirų
druskos
Gaminimas

Bulves su lupenomis sudėkite į puodą, įpilkite vandens, įberkite kmynų, pasūdykite ir išvirkite. Išimkite iš puodo, perliekite šaltu vandeniu ir nulupkite. Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite per naktį. Porą nuvalykite, perpjaukite išilgai, nuplaukite ir supjaustykite pusžiedžiais. Svogūnus ir šoninę supjaustykite kubeliais. Giliame keptuve ant vidutinės ugnies, ištirpinkite sviestą, suberkite supjaustytą porą ir patroškinkite nuolat maišant, kol suminkštės. Išimkite iš keptuvo. Šoninę ir svogūnus pakepinkite, kol gražiai pagels. Suberkite miltus, supilkite mėsos sultinį ir 10 minučių pavirkite. Į padažą suberkite plonais griežinėliais supjaustytas bulves, petražoles, sudėkite apkepintą porą ir sukrėskite grietinę. Viską išmaišykite, pagardinkite druska ir pipirais. Patiekite po 5 minučių. Skanaus!

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!