Jautiena, troškinta su grybais ir daržovėmis


Sudėtingumas: 4
Ingridientai:

1.400 g jautienos minkštimo,
2.50 g riebalų,
3.1 šaukštas pomidorų tyrės, 4.druskos,
5.pipirų,
6.1 skiltelė česnako, 7.3—4 morkos,
8.2 svogūnai,
9.100—200 g virtų grybų,
10.10—12 bulvių, 11.žalumynų.

Gaminimas:

Išpjausčius iš mėsos sausgysles, supjaustyti ją skersai raumenų nedideliais griežinėliais, išmušti ir apkepinti. Kartu su mėsa pakepinti storais griežinėliais supjaustytas morkas ir žiedais supjaustytus svogūnus, viską apibarstyti druska, pipirais, įdėti pomidorų tyrės, smulkiai supjaustyto česnako, grybų, įpilti stiklinę vandens ir uždengus troškinti ant mažos ugnies, kol suminkštės. Jei reikia, retkarčiais įpilti- vandens. Baigiant troškinti skysčio turi likti labai mažai. Atskirai keptuvėje arba orkaitėje iškepti pusiau arba į 4 dalis supjaustytas bulves, sumaišyti jas su mėsa ir daržovėmis, pakaitinti ir apibarstyti žalumynais. Apkepintas bulves į stalą galima paduoti ir atskirai.
Patiekti su raugintais agurkais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!