Japoniškos ryžių salotos
Ingridientai:Stiklinė ryžių, 2 stiklinės vandens,
truputis druskos,
250 g keptos arba virtos jautienos,
1 - 2 apelsinai.
Padažui:
trynys, šaukštelis garstyčių,
šaukštelis cukraus, šaukštas acto,
1/8 l aliejaus, apelsinas,
šaukštas kukurūzų miltų,
citrinos sultys, 1/2 šaukštelio druskos.
Gaminimas
Ryžiai nuplaunami ir išverdami, išpilami į graibštą ir perliejami šaltu vandeniu. Trynys, garstyčios, cukrus, actas, druska gerai išplakama šluotele, po truputį supilamas aliejus. Apelsinų sultys atskiedžiamos vandeniu (šaukštas sulčių, 7 šaukštai vandens), jose išleidžiami kukurūzų miltai, užvirinama ir tuoj pat sumaišoma su paruoštu padažu. Ryžiai, kubeliais supjaustyta mėsa, apelsino skiltelės sumaišomos. Salotos apšlakstomos citrinos sultimis.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!