Įdaryta kiaulės galva
Ingridientai:Kiaulės galva,
4 kojelės,
1 kg maltos mėsos,
3 svogūnai,
10 skiltelių česnakų,
2 bandelės,
2 kiaušiniai,
3 morkos,
3 šaukštai želatinos,
laurų lapelių,
5-10 kvapiųjų pipirų,
druskos, vandens,
acto, žalumynų.
Gaminimas
Kiaulės galvą išplauname. Padarome ertmę. Galvą ir perpjautas kojeles per naktį pamerkiame į parūgštintą vandenį. Į maltą mėsą sudedame prieskonius, išmirkytą bandelę ar 2-3 riekutes batono, įmušame kiaušinius, įberiame druskos ir išminkome. Pripildome galvos ertmę. Pilame į puodą vandens tiek, kad galva būtų apsemta. Užviriname. Nugraibome putas, sudedame prieskonius, verdame ant mažos ugnies. Morkas sudedame nepjaustytas. Verdame apie 2-3 vai. Kartu išverdame ir kojeles. Kai mėsa išverda, imame 1 1 sultinio, sudedame iššbrinkintąąįįį žželatinąą ir u&ąą2;žkaitiname. Galvą dedame į pusdubenį. žUžpilame sultiniu. Sužždedame kojeles. Atššaldome.
Paštiekdami į stalą puošiame žalumynais ir stambia trintuve užtarkuojame virtas morkas.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!