Grybų sriuba su bulvėmis
Sudėtingumas: 2
Ingridientai:
250 g. šviežių,
100 - 125 g. virtų arba 30 - 40 g. džiovintų grybų,
1 litras sultinio ar vandens,
1 mažas svogūnas,
gabalėlis saliero,
sviesto,
1 morka,
4 - 5 bulvės,
druskos,
pipirų,
0,25 rauginto agurko,
1 šaukštas grietinės,
svogūnų laiškų,
(1 šaukštelis miltų arba šaukštas kruopų).
Paruoštus grybus smulkiai supjaustyti. Svogūną, morką ir salierą sukapoti ir troškinti svieste kartu su grybais. Bulves sudėti į verdantį vandenį arba sultinį. Kai jos apvirs, įdėti troškintų grybų, prieskonių ir dar 10 minučių pavirti. Baigiant virti, sudėti plonais griežinėliais supjaustytą raugintą agurką. Kad sriuba būtų tirštesnė, į ją galima pridėti kruopų arba troškinamus grybus ir daržoves pabarstyti miltais. Į sriubą, kuriai imamas vanduo, įdėti 2 šaukštus sviesto.
Tinka vartoti su:
Išvirusią sriubą užbalinti grietine ir pabarstyti susmulkintais žalumynais.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!