GRAIKINIŲ RIEŠUTŲ UOGIENĖ (uzbekų)
Ingridientai:50 neprinokusių graikinių riešutų
1 kg cukraus
2 stiklinės vandens
1 citrina
vandeniui
500g kalkių
3 l vandens
Gaminimas
Vandens paruošimas: 500g kalkių gesinti 3 litrais vandens ir duoti pastovėti 3-4 valandas. Paskui nupilti skaidrų vandenį ir perkošti per marlę.
Graikinius riešutus apvalyti nuoviršų dengiančios plėvelės ir pamirkyti juos į paprastą šaltą vandenį dviem dienom, keisdami vandenį 3-4 kartus per dieną. Paskui nupilti vandenį ir parai laiko užpilti riešutus kalkių vandeniu, reikėtų kas kelias valandas pamaišyti. Po to riešutus perplauti švariu šaltu vandeniu ir žievelėje padaryti kelias skylutes ir vėl dviem parom užmirkyti į šaltą švarų vandenįį. Po to riešutus išimti iš šalto vandens sudėti įį verdan&ę#303;įįįtį vandenį ir virti 1min. Tada paruoššti siąrupą: į vandenį kuriame apvirė riešžžšutai suberti cššukrųų, supilti vienos citrinos sultis, sudėėti riešutus ir užvirti. Uogienę nuimti nuo ugnies ir duoti 2-3 valandas pastovėėti ir tada ėvėėl užvirinti. taip padaryti 3 kartus ir poto virti kol uogienė išvirs.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!