Frankfurto vainikas

Ingridientai:
460 g sviesto;
350 g cukraus;
Druska;
1 pak. vanilinio cukraus;
4 lašai citrinų esencijos;
1 valg. š. romo esencijos;
4 kiaušiniai;
250 g kvietinių miltų;
50 g krakmolo;
2 nubraukti arb. š. kepimo miltelių;
Riebalų formai ištepti;
1 pak. vanilinio pudingo miltelių;
1 l pieno;
200 g nuluptų kapotų migdolų;
100 g braškių arba vyšnių uogienės.
Gaminimas
200 g minkšto sviesto, 200 g cukraus, žiupsnelį druskos, vanilinį cukrų bei aromatines medžiagas išplakti iki purios masės. Po vieną įmušti kiaušinius ir dar truputį paplakti. Miltus sumaišyti su krakmolu bei kepimo milteliais ir po šaukštą suberti į masę. Tešlą dėti į riebalais išteptą kepimo formą (apie 26cm skersmens, vainiko formos – su skyle per vidurį) ir kepti iš anksto įkaitintoje iki 175-200°C temperatūros orkaitėje apie 35-45 min. Ataušinti.

Iš pudingo miltelių, 100 g cukraus, žiupsnelio druskos bei pieno išvirti pudingą pagal instrukciją, nurodytą ant pakelio. Ataušinti nuolat pamaišant, kad nesusidarytų plėvelė. 250 g sviesto išsukti iki purumo. Į jį po šaukštą sudėti pudingą (pudingas ir sviestas turi būti vienodos temperatūros, nes kitu atveju gali susidaryti gumuliukai).

10 g sviesto, 50 g cukraus, kapotus migdolus nuolat maišant kaitinti tol, kol griliažas pasidarys rusvos spalvos. Paskui jį supilti ant gabalėlio aliuminio folijos ir ataušinti. Susmulkinti kočėlu arba didele trintuve.

Vainiką perpjauti į tris dalis (taip kad gautųsi 3 sluoksniai). Du apatinius sluoksnius aptepti sviestiniu kremu. Apatinio sluoksnio viduryje sudėti uogienę. Visus tris sluoksnius sudėti vieną ant kito. Likusį kremą tepti ant vainiko (šiek tiek pasilikti papuošimui). Pabarstyti griliažu. Likusį kremą sudėti į konditerinį švirkštą ir juo puošti vainiką.

Patarimas: Tortą galite puošti konservuotomis vyšniomis arba kitomis turimomis uogomis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!