DUONOS KEKSAS

Ingridientai:
1 stiklinė duonos džiūvėsėlių
1 stiklinė cukraus
1 šaukštas margarino
6 kiaušiniai
truputi cinamono, maltų gvazdikėlių
Glajui: 1 stiklinė cukraus
3 šaukštai vandens
1 šaukštelis kakavos miltelių

Gaminimas
Kiaušinių tryniai išsukami su cukrumi, sumaišomi su išsijotais džiūvėsėliais, suberiami prieskoniai, supilamas ištirpintas margarinas, paskiausiai įmaišomi išplakti baltymai. paruošta tešla sukrečiama į formą ir kepama vidutinio karštumo orkaitėje. Iškepes ir formoje atvėsintas keksas apipilamas šokoladiniu glajumi.
Glajui: užvirinamas vanduo su cukrumi, nukaičiamas ir vėl dedamas ant mažos ugnies, kol nuo šaukšto ima tįsti ''siūlai''. Atvėsusi masė sukama mediniu šaukštu, paskui suberiama kakava. Iššmaiššyta tyre užžpilamas keksas.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!