Daržovių ir mėsos salotos su padažu

Ingridientai:
1 salotų gūžė,
1 mažas raudonas svogūnas, supjaustytas riekelėmis,
1 mažas agurkas, supjaustytas griežinėliais,
2 sukapoti salierų kotai,
150 g rūkyto kumpio,
150 g rūkytos arba virtos kalakutienos,
50 g fermentinio sūrio, supjaustyto šiaudeliais,
2 pomidorai, supjaustyti skiltelėmis,
150 g baltos arba rupios duonos skrebučių.

Padažui:
120 g apelsinų sulčių,
50 g raudonojo vyno acto,
2 šaukštai medaus,
1 šaukštas alyvų aliejaus,
1 arbatinis šaukštelis druskos,
1/2 arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas
Visus padažui skirtus produktus sudedame į dubenį ir suplakame plakikliu. Salotų lapus nuplauname, nuvarviname, suplėšome ir sudedame į didelę lėkštę. Kitus produktus eilėmis sudedame ant salotų. Tiekiame su paruoštu padažu.

Pastabos:
Daržoves pasirenkame pagal skonį. Į salotas galima įdėti 3 kietai virtus kiaušinius, supjaustytus skiltelėmis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!