Daržovių ir mėsos salotos su padažu
Ingridientai:1 salotų gūžė,
1 mažas raudonas svogūnas, supjaustytas riekelėmis,
1 mažas agurkas, supjaustytas griežinėliais,
2 sukapoti salierų kotai,
150 g rūkyto kumpio,
150 g rūkytos arba virtos kalakutienos,
50 g fermentinio sūrio, supjaustyto šiaudeliais,
2 pomidorai, supjaustyti skiltelėmis,
150 g baltos arba rupios duonos skrebučių.
Padažui:
120 g apelsinų sulčių,
50 g raudonojo vyno acto,
2 šaukštai medaus,
1 šaukštas alyvų aliejaus,
1 arbatinis šaukštelis druskos,
1/2 arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas
Visus padažui skirtus produktus sudedame į dubenį ir suplakame plakikliu. Salotų lapus nuplauname, nuvarviname, suplėšome ir sudedame į didelę lėkštę. Kitus produktus eilėmis sudedame ant salotų. Tiekiame su paruoštu padažu.
Pastabos:
Daržoves pasirenkame pagal skonį. Į salotas galima įdėti 3 kietai virtus kiaušinius, supjaustytus skiltelėmis.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!