Citrinų pyragas (Ramunės)

Ingridientai:
Tešla:
300 g kvietinių miltų,
120 g bulvių krakmolo,
250 g sviesto arba margarino,
200 g cukraus pudros,
80 g maltų riešutų,
5 kiaušiniai, vanilinio cukraus,
sutarkuota citrinos žievelė,
kepimo miltelių, žiupsnelis druskos.

Sultys:
2,5 citrinų sultys, 3 šaukštai cukraus.

Cukraus glajus:
200 g cukraus pudros,
2 šaukštai citrinos sulčių.
Gaminimas
Ištrinti riebalus (kad būtų kaip pūkas), suberti cukrų, vanilinį cukrų, druską ir nuolat trinant, dėti po kiaušinį. Po to palaipsniui berti į masę miltus ir krakmolą, išmaišytus su kepimo milteliais, riešutus ir sutarkuotą citrinos žievelę.Tešlą sudėti į išteptą riebalais ir apibertą maltais džiūvėsėliais formą.

Kepti vidutiniškai įkaitintoje (175°C) orkaitėje 50 - 60 min.Dar karštą pyragą ištraukti iš formos ir subadyti plonu pagaliuku.Tuoj pat apipilti citrinos sultimis, kad gerai persisunktų ir palikti, kol atauš.Glajaus komponentus ištrinti, kad būtų lygi, blizganti masė, apipilti ja ataušintą pyragą iki pusės. Viršų papuošti riešutais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!