Citrininis varškės pyragas (foto)
Ingridientai:220g Philadelphia ar panašaus tepamo sūrio,
90g cukraus,
2 kiaušinių,
3 kiaušinių trynių,
2 citrinų tarkuotos žievelės,
100ml citrinos sulčių,
200ml riebios grietinėlės,
100 gramų sausainių,
50g sviesto,
100g šaldytų ar šviežių aviečių,
cukraus pagal skonį,
citrinos sulčių pagal skonį.
Gaminimas
Virtuviniu kombainu sumalkite sausainius (jei neturite kombaino, sudėkite sausainius į indą ir sutrinkite kočėlu). Mikrobanginėje krosnelėje ištirpinkite sviestą ir supilkite į sumaltus sausainius, gerai išmaišykite. Suberkite sausainių mišinį į formą, kurioje kepsite pyragą ir gerai supresuokite pirštais, kad neliktų jokių plyšių – turėtų susidaryti 3-5mm storio pagrindas. Dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
Sudėkite sūrį ir cukrų į indą ir gerai išsukite. Per kelis kartus supilkite kiaušinius ir trynius, kiekvieną kartą įpylus kiaušinių maišykite, kol susidarys vientisa masė.
Sudėkite tarkuotą citrinų žievelę, supilkite citrinų sultis bei grietinėlę ir gerai išmaišykite.
Įkaitinkite orkaitę iki 140° C. Supilkite sūrio mišinį į kepimo formą ir kepkite 45-60 min., kol pyragas krestelėjus virpės lyg želė. Ištraukite pyragą iš orkaitės, atvėsinkite ir padėkite į šaldytuvą bent jau 3 valandoms.
Paruoškite aviečių padažą: sumalkite avietes virtuviniu kombainu ar plaktuvu, pagal skonį pasaldinkite cukrumi ir įspauskite citrinos sulčių. Perkoškite avietes per smulkų sietelį, kad neliktų sėklyčių, jei neturite plaktuvo tiesiog pertrinkite per sietelį.
Pastabos:
Kaip jau minėjau ankščiau, prie šio pyrago tinka įvairūs desertiniai padažai bei uogų užpilai. Citrininiai ingredientai kartais keičiami amaretu (amaretto). Jo į pyragą pilama 3 arbatiniai šaukšteliai. Taip pat neretai citrininis skonis keičiamas apelsininiu arba dedama abiejų, gaunamas vis kitas, subtilus skonis.
Šaltinis: manovirtuve.com
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!