Burokėlių salotos su salierais

Ingridientai:
6 porcijos:

500 g šviežių burokėlių,
45 ml (3 valg. š.) sidro acto,
5 ml (1 arb. š.) augalinio aliejaus,
10 ml (2 arb. š.) kmynų,
750 g saliero šaknies,
175 ml majonezo,
30 ml (2 valg. š.) šviežių arba konservuotų krienų.
Gaminimas
Burokėlius nuplaukite, bet nenulupkite. Užvirinkite pilną prikaistuvį vandens, sudėkite burokėlius ir virkite 40-45 minutes, kol bus minkšti. Nusunkite, ataušinkite ir nulupkite. Iš acto, cukraus, aliejaus ir kmynų pagaminkite padažą. Pasūdykite.

Burokėlius sutarkuokite rupia tarka, užpilkite padažą ir išmaišykite. Salierą supjaustykite šiaudeliais ir sudėkite į prikaistuvį su šaltu vandeniu. Užvirinkite ir pavirkite 1-2 minutes. Nusunkite ir sumaišykite su majonezu ir krienais.

Patiekti didelėje negilioje lėkštėje pakaitomis išdėliojant burokėlius ir salierą.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!